مواد لازم
-
300 گرم گوشت گوسالهیا گوشت چرخ کرده
-
4 عدد متوسط سیب زمینی
-
2 عدد درشت پیاز
-
4 عدد متوسط گوجه فرنگی
-
1 قاشق سوپخوری روغن حیوانیاز کره هم می توان استفاده کرد
-
6 عدد لیمو عمانی
-
1 قاشق سوپخوری ادویه کاری
-
به مقدار کافی نمک
دستور پخت
۱- پیاز را به حلقه های نازک می بریم.
۲- با یک قاشق روغن حیوانی یا کره می گذاریم داخل قابلمه با حرارت کم تفت بخورد.
۳- سیب زمینی ها را پوست می کنیم و هر کدام را به ۴ قسمت مساوی تقسیم می کنیم.
۴- گوجه فرنگی ها را ورق ورق به ضخامت ۱ سانتی متر می بریم.
۵- لیمو عمانی ها را می شکنیم و پوست و تخم آن ها را جدا می کنیم. پوست لیمو ها را به آن دلیل جدا می کنیم که هنگام پخت غذا را تلخ نکند.
۶- اگر از گوشت لخم استفاده می کنیم، آن را به هشت قسمت مساوی تقسیم می کنیم و اگر از گوشت چرخ کرده استفاده می کنیم، با یک عدد پیاز کوچک رنده شده ورز میدهیم و از گوشت به اندازه یک گردو برمیداریم و بصورت گرد کوفته ریزه هایی درست می کنیم.
۷- گوشت ها را روی پیازهای تفت خورده می چینیم. ( اگر از گوشت چرخ کرده استفاده می کنیم رویی سیب زمینی ها در آخرین لایه می چینیم.) سپس روی آنها لیمو عمانی ها را می ریزیم، سپس گوجه فرنگی ها را می چینیم و در آخر سیب زمینی ها را می چینیم و ادویه کاری و نمک را روی آن ها می پاشیم و به اندازه ۲ لیوان آب جوش روی آنها می ریزیم و با حرارت متوسط می گذاریم بپزد. کنترل می کنیم که اگر آبش را کشیده باشد آب جوش علاوه می کنیم.
۸- بعد از پخت، باید حدود یک لیوان آب داشته باشد.
نکته ۱: معمولاً سیب زمینی زودتر از گوشت می پزد ولی لیمو عمانی باعث می شود که گوشت زودتر و سیب زمینی دیرتر از زمان مقرر بپزد. در نتیجه همزمان می پزند.
نکته ۲: اگر مایل باشید می توانید از فلفل دلمه ای هم استفاده کنید و همراه پیازها آن ها را تفت میدهیم.