مواد لازم
-
4 پیمانه برنج
-
500 گرم لوبیا سبز
-
250 گرم گوشت چرخ کرده
-
1 عدد درشت پیاز
-
نصف قاشق چایخوری سابیده زعفران
-
1 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
-
1 قاشق چایخوری فلفل
-
به مقدار لازم نمک
-
2 قاشق غذاخوری روغن
دستور پخت
لوبیا پلو از غذاهای پرطرفدار و آسان و بسیار لذیذ است و بخاطر وجود تمام گروه های غذائی در آن از ارزش تغذیه ای بالائی برخوردار است.
۱- لوبیاها را پاک کرده و شسته و بصورت اریب خرد می کنیم.
۲- برنج را با چند تکه نمک سنگ از چند ساعت قبل می خیسانیم.
۳- پیاز را ریز و نگینی خرد می کنیم و با دو قاشق روغن تفت میدهیم تا سبک شود. سپس گوشت را روی آن اضافه کرده و مقداری نمک و فلفل به گوشت می زنیم و با هم تفت میدهیم و یک قاشق سوپخوری پر رب گوجه فرنگی به آن اضافه می کنیم و در آخر نصف لیوان آب میریزیم و می گذاریم کمی بپزد تا به روغن بیافتد.
۴- برنج را آبکش می کنیم.
۵- در قابلمه اول یک لایه برنج و بعد یک لایه از مخلوط گوشت و لوبیا و مجدداً یک لایه برنج و مخلوط گوشت و لوبیا می ریزیم و در آخر باقیمانده برنج را می ریزیم و می گذاریم دم بکشد.
۶- زعفران را در یک ظرف می خیسانیم.
۷- وقتی برنج دم کشید، آخرین لایه برنج را که روی پلو ریخته ایم در یک ظرف جداگانه برمیداریم و با زعفران مخلوط کرده، پلو را توی دیس مناسب کشیده و برنج زعفرانی را روی پلو می ریزیم.
توضیح ۱- اگر به جای گوشت چرخ کرده از گوشت قیمه استفاده می کنید، ابتدا باید گوشت را پخته و لوبیاها را بعد از تفت دادن پیاز به آنها اضافه نموده و رب گوجه فرنگی و نمک و فلفل را به آن بیافزائیم و در آخر گوشت را به آن ها علاوه کرده بگذاریم با هم یکی دو جوش بزند تا آب این مخلوط کشیده شود.
توضیح ۲- می توان مخلوط گوشت و لوبیا را هنگام کشیدن پلو در دیس لابلای آن داد.