مواد لازم
-
1 کیلو بادمجان8 عدد متوسط
-
400 گرم گوشت سردستگوسفندی
-
1 عدد متوسط پیاز
-
4 عدد متوسط گوجه فرنگییا رب گوجه فرنگی
-
0.5 پیمانه غوره ریزیا آبغوره
-
کمی زعفران
دستور پخت
خورشت بادمجان از خورشت های خوش طعم و لذیذ و سنتی است. پخت آن آسان است و برای مهمانی ها یک خورشت عالی محسوب می شود. به همراه پلو یک غذای عالی می باشد و ارزش تغذیه ای خوبی دارد.
۱- بادمجان ها را پوست می کنیم و نمک می زنیم یا در آب نمک می اندازیم می گذاریم یک ساعت بماند. سپس شسته و با دستمال خشک می کنیم و فشار می دهیم تا آب اضافی آن گرفته شود و در روغن سرخ می کنیم. برای اینکه روغن اضافی جذب نکند هنگام سرخ کردن درب قابلمه را باید گذاشت.
۲- گوشت را با پیاز کمی تفت می دهیم و میگذاریم بپزد. بعد از پخت باید ا لیوان آب داشته باشد.
۳- گوشت و بادمجان ها را توی یک قابلمه میریزیم. گوجه فرنگی ها را از وسط نصف کرده روی بقیه مواد می چینیم. ( اگر گوجه فرنگی نداشتیم ۲ قاشق مرباخوری رب گوجه فرنگی را در آب گوشت رقیق می کنیم و رویش می ریزیم) و می گذاریم با حرارت ملایم با آب گوشت بجوشد تا جا بیفتد. در آخر مقداری غوره ریز یا اگر نبود آبغوره اضافه می کنیم و در آخر زعفران را که قبلاً خیسانده ایم به آن اضافه می کنیم و نمک آن را کنترل می کنیم. اگر طعم ترش دوست نداشته باشید می توان از آبغوره صرف نظر کرد.
توضیح ۱- اگر رب این خورشت زیاد باشد خوب از آب درنمی آید. پس باید در مصرف رب دقت کرد.
توضیح ۲- پیازداغ در داخل این خورشت مطلوب نیست. استفاده نمی کنیم. خورشت کدو هم چنین است.