مواد لازم
-
400 گرم گوشت قیمه
-
1.5 پیمانه لپه
-
8 عدد لیمو عمانی
-
2 عدد درشت سیب زمینی
-
2 عدد متوسط پیاز
-
یک قاضق غذاخوری رب گوجه فرنگی
-
2 عدد چوب دارچین
-
به مقدار کافی روغن
-
به مقدار کافی نمک
دستور پخت
خورشت قیمه یک غذای سنتی و متداول است. در مجالس بسیاری از این غذا استفاده می شود. ولی فوت و فن هایی دارد که در صورت رعایت آن ها، این خورشت بسیار با کیفیت و خوشمزه می شود.
۱- گوشت را با یک عدد پیاز کمی تفت می دهیم و سپس آب ریخته می گذاریم بپزد. گوشت پس از پخت باید یک لیوان آب داشته باشد.
۲- لیمو عمانی ها را – بجز دو یا سه عدد- خرد می کنیم و پوست و دانه آن ها را جدا کرده روی گوشت می ریزیم.
۳- لپه را می گذاریم بپزد، بطوریکه کمی درشت باشد. سپس آبکش می کنیم.
۴- یک عدد پیاز متوسط را خیلی باریک خلال می کنیم، با دو قاشق روغن تفت می دهیم تا طلایی شود.
۵- لپه را روی پیاز اضافه می کنیم و یکی دو تفت می دهیم. سپس رب گوجه فرنگی را اضافه می کنیم و باز هم کمی تفت می دهیم تا جا بیفتد. در آخر ۲ قاشق غذاخوری آبلیمو به آن اضافه می کنیم.
۶- بعد از اینکه گوشت پخت، روی لپه ها می ریزیم و یکی دو عدد چوب دارچین هم داخل قابلمه می اندازیم و ۲ عدد لیمو عمانی باقیمانده را هم با چنگال سوراخ می کنیم و خورشت اضافه می کنیم. نمک به مقدار لازم می زنیم. می گذاریم خیلی آرام بجوشد تا جا بیفتد.
۷- سیب زمینی ها را پوست کنده و بضورت خلال یا مربع خرد می کنیم، با دو سه قاشق روغن سرخ می کنیم. در هنگام سرخ کردن کمی نمک می زنیم تا خوشمزه شود.
۸- خورشت قیمه را داخل یک ظرف مناسب ریخته، سیب زمینی های سرخ شده را روی خورشت یا کنار آن می ریزیم.
توضیح ۱: می توان چوب دارچین را کمی جوشانده و عصاره اش را در خورشت ریخت. اگر بجای چوب دارچین از پودر دارچین استفاده کنیم، رنگ خورشت تیره خواهد شد.
توضیح ۲: در صورت تمایل می توانید از سرخ کردن سیب زمینی صرف نظر کرده و بعد از اینکه آن ها را مکعب شکل خرد کردید داخل خورشت بریزید تا آب پز شود.