مواد لازم
-
400 گرم گوشت سردست
-
500 گرم تره
-
200 گرم جعفری
-
200 گرم شنبلیله
-
100 گرم گشنیز
-
100 گرم اسفناج
-
2 پیمانه لوبیا چشم بلبلییا لوبیا چیتی یا لوبیا قرمز
-
1 عدد درشت پیاز
-
8 عدد لیمو عمانی
-
ا قاشق غذاخوری زردچوبه
-
1 قاشق مرباخوری فلفل
-
2-3 قاشق غذاخوری روغن
-
به مقدار کافی نمک
دستور پخت
خورشت قورمه سبزی شاید مشهورترین و پرطرفدارترین خورشت بین غذاهای ایرانی باشد، ترکیب سبزی در این خورشت بسیار مهم است.
۱- سبزی ها را پاک کرده و شسته و خیلی ریز خرد می کنیم. برای خرد کردن سبزی ممکن است از سبزی خرد کن استفاده شود. بعد سبزی را کمی تفت می دهیم تا کاملاً آبش کشیده شود. ممکن است سبزی را بگذاریم با آب خودش بپزد و تفت ندهیم.
۲- لوبیا را در ظرفی جداگانه میگذاریم بپزد و آن را آبکش می کنیم.
۳- گوشت را با یک عدد پیاز خرد شده تفت می دهیم. یک قاشق غذاخوری زردچوبه را به آن اضافه می کنیم و سبزی را هم اضافه می کنیم و باز کمی تفت می دهیم. یک لیتر آب جوش به آن اضافه می کنیم و می گزاریم با حرارت ملایم بپزد.
۴- لیمو عمانی ها را بجز دو سه عدد، خرد می کنیم و پوست و تخم آن را جدا می کنیم و داخل خورشت می ریزیم. لیمو عمانی به پخت گوشت کمک می کند.
۵- وقتی گوشت پخت، لوبیا را که قبلا آبپز کرده ایم به آن اضافه می کنیم و نمک و فلفل را اضافه می کنیم. می گذارم با حرارت ملایم بجوشد تا جا بیفتد.
توضیح ۱: خورشت قورمه سبزی باید کمی آبدار باشد.
توضیح ۲: چنانچه ترجیح داده شود که کمی ترش مزه تر باشد، یکی دو قاشق آبلیمو بیافزائید.
توضیح ۳: بدون گشنیز و اسفناج هم می توان قورمه سبزی را پخت ولی کشنیز آن را خوشمزه تر و اسفناج لعاب دار می کند.
توضیح ۴: بجای لوبیا چشم بلبلب از لوبیا قرمز و یا لوبیا چیتی هم می شود استفاده نمود.