مواد لازم
-
300 گرم پاچ باقلا (لپه سبز باقلا)
-
100 گرم شوید
-
3 عدد تخم مرغ
-
1 قاشق مرباخوری زردچوبه
-
1 قاشق چایخوری فلفل
-
50 گرم کره
-
به مقدار لازم نمک
دستور پخت
باقلا قاتق یک غذای خوشمزه گیلکی است. پخت آن آسان است و در زمان کوتاهی طبخ می شود.
۱- حدود ا کیلو باقلا را پاک می کنیم و پوست دانه های باقلا را می گیریم، آنچه باقی می ماند، لپه های سبز باقلا یا همان پاچ باقلاست که حدود ۳۰۰ گرم می باشد. همین مقدار برای ۴ نفر کافیست.
۲- باقلا را داخل آب جوش ریخته دو سه دقیقه می جوشانیم و آبکش می کنیم تا بو و طعم بد آن از بین برود.
۳- شویدها را پاک می کنیم و می شوئیم و خرد می کنیم.
۴- کره را داخل قابله مناسب با حرارت کم آب می کنیم و باقلاها و شوید و زردچوبه را داخل کره ریخته و تفت می دهیم.
۵- حدود ۱ لیوان آب روی باقلاها ریخته و می گذاریم حدود ۱۰ دقیقه با هم بجوشند. نمک و فلفل را هم علاوه می کنیم.
۶- تخم مرغ ها را روی باقلا ها شکسته ولی بهم نمیزنیم. درب قابلمه را می گذاریم تا تخم مرغ ها عسلی شود. تخم مرغ ها باید پخته شود ولی زیاد سفت نشود.
۷-خورشت را در ظرف مناسبی ریخته و تخم مرغ ها را بطوریکه مخلوط نشود روی آن می گذاریم.
توضیح ۱: اگر از باقلای خشک استفاده کنیم باید قبلا آن را بخیسانیم تا نرم شود.