مواد لازم
-
1500 گرم مرغ1 عدد درسته
-
1 کیلو ماست چکیدهنباید ترش باشد.
-
1 قاشق چایخوری زعفران
-
1 عدد متوسط پیاز
-
1 پیمانه خلال پوست پرتقال
-
2 قاشق غذاخوری خلال پسته
-
2 قاشق غذاخوری خلال بادام
-
4 قاشق غذاخوری زرشک
-
1 قاشق مرباخوری زردچوبه
-
1 قاشق چایخوری فلفل
-
به مقدار لازم نمک
دستور پخت
خورش ماست یکی از عذاهای خوشمزه ایرانی است که هم با مرغ و هم با گوشت درست می شود. جالب است بدانید که این خورشت اصیل ایرانی تنها خورشتی است که به صورت دسر هم سرو می شود. خورشت ماست با مرغ اندکی با خورشت ماست اصفهانی تفاوت دارد.
۱- مرغ را با پیاز و زردچوبه می گذاریم بپزد. پس از پخت باید حدود ۱ لیوان آب داشته باشد. همچنین مرع را بصورت دمی هم می توان طبخ کرد.
۲- پس از اینکه مرغ خوب پخت خلال پوست پرتقال یا نارنج تلخی گرفته را باضافه زعفران سابیده و نمک و فلفل به آن اضافه کرده و می گذاریم چند جوش بخورد. سپس مرغ را از آبش خارج می کنیم و استخوان هایش را با دقت جدا کرده و می کوبیم تا له شود.
۳- آب مرغ را با ماست خوب مخلوط می کنیم و می گذاریم با حرارت ملایم تا حباب بزند. (ماست نباید بجوشد).
۴- پس از اینکه ماست نزدیک جوشیدن شد، گوشت کوبیده شده را با نصف زرشک به آن اضافه کرده و خوب مخلوط می کنیم تا یکدست شود.
۵- مواد را داخل ظرف مناسبی ریخته با خلال بادام و پسته و زرشک تزئین می کنیم.
توضیح ۱: خورشت ماست نباید خیلی آبکی باشد. غلظت آن باید تقریباً مثل ماست چکیده باشد.
توضیح ۲: اگر خورشت ماست را شیرین دوست داشته باشید مقداری شکر به آن اضافه کنید. ولی خورشت ماست با مرغ اصولاً شیرین نیست.
توضیح ۳: اگر مرغ را بصورت دمی بپزیم، قبل از ریختن ماست چربی آن را جدا می کنیم.