مواد لازم
-
4 پیمانه برنج
-
400 گرم گوشت چرخ کرده
-
500 گرم آلبالو
-
250 گرم شکر
-
50 گرم کره
-
1 قاشق چایخوری میخک
-
2 قاشق مرباخوری هل
-
1 قاشق چایخوری زعفران
-
1 عدد درشت پیاز
-
1 قاشق چایخوری فلفل
-
به مقدار کافی نمک
-
1 قاشق غذاخوری خلال بادام
دستور پخت
آلبالو پلو یکی از پلوهای مخلوط و خوشمزه ایرانی است. این غذا اصالتاً شیرازی است. ولی در هر منطقه ای بصورت خاصی پخته می شود. پختن آلبالو پلو نیاز به تخصص ویژه ای دارد والا خوب از آب در نمی آید. با وجودیکه البالو پلو از غذاهای شیرین است ولی نسبت به ذائقه افراد می توان میزان شکر آن را کم یا زیاد کرد.
۱- هسته آلبالو ها را می گیریم و آن ها را توی قابلمه ریخته و با شکر و حرارت ملایم می گذاریم تا آب بیاندازد و کمی بپزد. ولی نباید زیاد بپزد چون وا می رود.
۲- آلبالوها را با شیره توی یک آبکش می ریزیم تا شیره اضافی آن بریزد.
۳- پیاز را رنده کرده و زیادی آب آن را می گیریم و با گوشت چرخ کرده و فلفل و نمک خوب ورز می دهیم و کوفته قلقلی های ریزی درست می کنیم و با حرارت ملایم توی یک تابه می گذاریم تا آب بیاندازد و بپزد و به روغن بیافتد. در آخر دو سه قاضق زعفران آبکرده روی آن می ریزیم تا رنگ و طعم بهتری داشته باشد.
۴- برنج را که قبلاً خیسانده ایم، آبکش می کنیم.
۵- ته دیگ مناسبی ته قابلمه می اندازیم. نصف برنج را ته قابلمه ریخته و دو قاشق از آلبالو ها را کنار گذاشته و بقیه آلبالو ها را روی برنج به تناسب می ریزیم. باید آلبالوها یکنواخت پخش شوند. بقیه برنج را روی آلبالو ها ریخته و هل و میخک را روی پلو می پاشیم. یک قسمت از بزنج را به کناری زده و خلال بادام را هم در آنجا بالای برنج می ریزیم و می گذاریم با حرارت ملایم دم بکشد. باید مواظب بود که ته دیگ برنج نسوزد. ته دیگ این برنج زود می چسبد و می سوزد.
۶- شیره آلبالو را می جوشانیم تا به قوام بیاید و غلظت آن مناسب باشد.
۷- خلال بادام را از روی برنج بر می داریم، حدود دو سه کفگیر از قسمت سفید پلو جدا می کنیم. نصف برنج سفید را با زعفران مخلوط می کنیم و نصب بقیه را با کمی شیره آلبالو رنگین می کنیم.
۸- برنج داخل قابلمه را با دقت توی دیس می کشیم و با برنج زعفرانی و برنج آلبالوئی و خلال بادام و کوفته قلقلی ها و دو قاشق آلبالو که قبلاً کنار گذاشته یم تزئین می کنیم.
۹- کره آب کرده را با قاشق بطور یکنواخت روی پلو می ریزیم.