مواد لازم
-
4 پیمانه برنج
-
4 تکه مرغران یا سینه
-
500 گرم آلبالو
-
250 گرم شکر
-
1 قاشق چایخوری زعفران
-
1 قاشق چایخوری میخک
-
2 قاشق مرباخوری هل
-
1 قاشق مرباخوری زردچوبه
-
1 عدد متوسر پیاز
-
1 قاشق غذاخوری خلال بادام
-
1 قاشق غذاخوری خلال پسته
-
1 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
-
50 گرم کره
-
به مقدار لازم نمک
دستور پخت
آلبالو پلو یکی از پلوهای مخلوط و خوشمزه ایرانی است. این غذا اصالتاً شیرازی است. آلبالو پلو را هم با مرغ و هم با گوشت می توان پخت. ولی در هر منطقه ای بصورت خاصی پخته می شود. پختن آلبالو پلو نیاز به تخصص ویژه ای دارد والا خوب از آب در نمی آید. با وجودیکه البالو پلو از غذاهای شیرین است ولی نسبت به ذائقه افراد می توان میزان شکر آن را کم یا زیاد کرد.
۱- هسته آلبالو ها را می گیریم و آن ها را توی قابلمه ریخته و با شکر و حرارت ملایم می گذاریم تا آب بیاندازد و کمی بپزد. ولی نباید زیاد بپزد چون وا می رود.
۲- آلبالوها را با شیره توی یک آبکش می ریزیم تا شیره اضافی آن بریزد.
۳- پیاز را خلال می کنیم و کمی تفت می دهیم. مرغ را با زردچوبه و پیاز و یک قاشق رب گوجه در حرارت ملایم می گذاریم بپزد و به روغن بیافتد. در آخر دو سه قاضق زعفران آبکرده روی آن می ریزیم تا رنگ و طعم بهتری داشته باشد.
۴- برنج را که قبلاً خیسانده ایم، آبکش می کنیم.
۵- ته دیگ مناسبی ته قابلمه می اندازیم. نصف برنج را ته قابلمه ریخته و دو قاشق از آلبالو ها را کنار گذاشته و بقیه آلبالو ها را روی برنج به تناسب می ریزیم. باید آلبالوها یکنواخت پخش شوند. بقیه برنج را روی آلبالو ها ریخته و هل و میخک را روی پلو می پاشیم. یک قسمت از بزنج را به کناری زده و خلال بادام را هم در آنجا بالای برنج می ریزیم و می گذاریم با حرارت ملایم دم بکشد. باید مواظب بود که ته دیگ برنج نسوزد. ته دیگ این برنج زود می چسبد و می سوزد.
۶- شیره آلبالو را می جوشانیم تا به قوام بیاید و غلظت آن مناسب باشد.
۷- خلال بادام را از روی برنج بر می داریم، حدود دو سه کفگیر از قسمت سفید پلو جدا می کنیم. نصف برنج سفید را با زعفران مخلوط می کنیم و نصب بقیه را با کمی شیره آلبالو رنگین می کنیم.
۸- برنج داخل قابلمه را با دقت توی دیس می کشیم و با برنج زعفرانی و برنج آلبالوئی و خلال بادام و خلال پسته و دو قاشق آلبالو که قبلاً کنار گذاشته ایم تزئین می کنیم.
۹- کره آب کرده را با قاشق بطور یکنواخت روی پلو می ریزیم.
۱۰- مرغ ها را دئر برنج می چینیم.