مواد لازم
-
500 گرم گشنیز
-
250 گرم جعفری
-
250 گرم تره
-
1 پیمانه نعناء خشک
-
2 پیمانه لوبیا چشم بلبلی
-
2 پیمانه برنج آشی
-
2 عدد درشت پیاز
-
4 پیمانه آبغوره
-
4 عدد درشت گوجه فرنگی
-
4 فاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
-
1 قاشق مرباخوری فلفل
-
به مقدار لازم نمک
-
1 پیمانه نعنا داغ
-
4 پیمانه آب گوشتیا آب مرغ یا آب استخوان
-
2 قاشق غذاخوری روغن
دستور پخت
آش آبغوره از غذاهای محلی و خوشمزه آذربایجان شرقی هست که بیشتر در شهر تبریز طبخ می شود. آبغوره خواص زیادی از جمله عطشزدایی، صفرابری و کاهش چربی خون حصوصاً کلسترول دارد.
۱- سبزی ها را پاک کرده و شسته و خرد می کنیم.
۲- پیازها را نگینی خرد کرده و با کمی روغن تفت می دهیم. روی پیاز ها آب علاوه کرده و می گذاریم تا به جوش بیاید. آب گوشت یا مرغ را هم اضافه می کنیم.
۳- لوبیاها را شسته م کمی می جوشانیم و سپس آب آن را آبکش کرده و درون اب در حال جوشیدن آش می ریزیم. برنج را هم شسته و درون آش می ریزیم و می گذاریم تا بپزد.
۵- لوبیا که پخت سبزی های خرد شده را به آن اضافه کرده و گوجه فرنگی ها را رنده کرده و درون آش می ریزیم.
۶- سبزی ها که کمی پخت نعنا خشک را پودر کرده و به آن ها اضافه می کنیم.
۷- فلفل و نمک را اضافه کرده و آبغوره را در آخر با رب گوجه فرنگی مخلوط کرده و داخل آش می ریزیم. خوب مخلوط می کنیم تا جا بیفتد.
۸- آش را در ظرف مناسبی ریخته و روی آن را با نعنا داغ تزئین می کنیم.
توضیح ۱: اگر آش خیلی رقیق بود می توانیم دو قاشق غذاخوری آرد برنج را در کمی آب حل کرده و به آن اضافه کنیم و تا بجوشد هم می زنیم تا گلوله نشود.
توضیح ۲: این آش با روغن دنبه خوشمزه تر می شود. می توان پیاز را با روغن دنبه گوسفند تفت داد.
توضیح ۳: در صورتی که بخواهید اش ترش تر شود می توانید از آبغوره بیشتری استفاده منید.
توضیح ۴: اگر بجای آبغوره از غوره استفاده کردید، باید غوره بی دانه باشد.