مواد لازم
-
500 گرم گشنیز
-
250 گرم جعفری
-
250 گرم شوید
-
3 عدد ساقه نرم سیر تازه
-
250 گرم نخود
-
250 گرم برنج آشی
-
2 عدد درشت پیاز
-
3 قاشق غذاخوری روغن
-
2 پیمانه آب مرغ
-
به مقدار لازم نمک
-
2 لیتر دوغ محلی
-
2 پیمانه ماست محلی
-
2 عدد تخم مرغ
-
3 قاشق غذاخوری نعنا داغ
-
2 قاشق غذاخوری سیر داغ
دستور پخت
آش دوغ یکی از آش های منطقه آذربایجان و اردبیل می باشد. آش دوغ تبریز با اردبیل کمی تفاوت دارد. این آش دارای ارزش تغذیه ای خوبی است و بسیار خوشمزه و لذیذ است.
۱- سبزی ها را پاک کرده و شسته و خرد می کنیم.
۲- نخود را که از روز قبل خیسانده و اب آن را چند بار عوض کرده ایم، می گذاریم بپزد. برای اینکه ایجاد نفخ نکند، ممکن است یکبار جوشانده و آب آن را دئر بریزیم و روی آن آب جوش اضافه کرده و بگذاریم بپزد.
۳- پیازها را با روغن تفت می دهیم. برنج را می شوئیم و با کمی آب روی پیاز ریخته و می گذاریم بپزد. آب را نباید زیاد بریزیم چون داخل آش دوغ ریخته می شود و این آش را رقیق می کند.
۴- برنج و نخود که پخت آن ها را مخلوط گرده و سبزی ها را اضافه می کنیم.
۵- بعد از اینکه سبزی ها پخت، دوغ را داخل آش ریخته و مرتب هم می زنیم تا نبرد و بجوش آید. درب قابلمه را نمی گذاریم چون ممکن است که آش سر برود.
۶- می گذاریم اش بچوشد تا به آن غلظتی که می خواهیم برسد.
۷- ماست و تخم مرغ ها را با هم میزنیم و داخل آش آرام آرام می ریزیم و نمک را هم اضافه می کنیم و هم می زنیم تا جا بیفتذ و زیر آن را خاموش می کنیم.
۹- آش را داخل ظرف مناسبی ریخته و روی آن را با نعنا داغ و سیر داغ تزئین می کنیم.
توضیح ۱: اگر دوغ خیلی ترش بود ممکن است آن را با چند قاشق ماست شیرین مخلوط کرده بعد داخل آش بریزیم.
توضیح ۲: می توان به جای دوغ از ماست محلی رقیق استفاده کرد. در این صورت باید آب آش را بیشتر ریخت تا غلظت آن مناسب باشد.