مواد لازم
-
6 پیمانه برنج
-
750 گزم گوشت ران گوسفندیا گوشت گوساله یا مرغ
-
500 گرم گوجه فرنگی
-
3 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
-
1 عدد درشت پیاز
-
50 گرم کره
-
1 قاشق مرباخوری فلفل سیاه
-
به مقدار لازم نمک
دستور پخت
چکدرمه یا چکدیرمه شاید مشهورترین غذای ترکمنی باشد. در عین سادگی، بسیار خوشمزه است. معمولاً برای مهمانی ها پخته و سرو می شود. چکدیرمه غذائی است که هم با گوشت گوسفند و هم با گوشت مرغ می توان آن را تهیه نمود. گوشت چکدیرمه به قطعات درشت بریده می شود و البته اگر با مرغ پخته شود، یک عدد مرغ برای ۶ نفر کافیست.
چکدیرمه شبیه استانبولی پلو ولی خوشمزه تر از آن است.
۱- گوشت را به قطعات بزرگ می بریم. تقریباً برای هر نفر ۲ تکه
۲- پیاز ها را خرد کرده و با روغن تفت می دهیم.
۳- گوشت را روی پیاز ها ریخته و تفت می دهیم.
۴- گوجه فرنگی ها را رنده کرده و روی گوشت می ریزیم و می گذاریم تا تفت بخورد و آب گوجه فرنگی ها کشیده شود. وقتی به روغن افتاد، رب گوجه فرنگی را اضافه کرده و باز کمی تفت می دهیم تا رب هم کمی سرخ شده و طعم خامی آن از بین برود.
۵- روی مخلوط رب و گوجه و گوشت، آب می ریزیم و می گذاریم تا کوشت پخته شود. در آخر نمک و فلفل آن را اضافه می کنیم. آب گوشت را اندازه می گیریم.
۶- برنج را شسته و روی گوشت میریزیم و اب و نمک آن را اندازه می کنیم. ابتدا حرارت اجاق را زیاد می کنیم تا بجوشد و آب آن کشیده شود. سپس حرارت را کم می کنیم و می گذاریم با گوشت دم بکشد و پخته شود.
توضیح ۱: برنج چکدرمه درواقع بصورت کته پخته می شود.
توضیح ۲: بهتر است پیاز را بصورت حلقه های نازک خرد کنیم.
توضیح ۳: اگر این پلو را با گوشت مرغ هم تهیه نمائید. مراحل پخت به همین صورت می باشد و یک مرغ ۱۵۰۰ گرمی کافیست.