مواد لازم
-
6 پیمانه برنج
-
1500 گرم مرغ
-
3 پیمانه ماست چکیده
-
6 عدد زرده تخم مرغ
-
1 قاشق چایخوری زعفران
-
1 پیمانه زرشک
-
2 قاشق غذاخوری خلال بادام
-
2 قاشق غذاخوری خلال پسته
-
2 قاشق غذاخوری پیاز داغ
-
1 عدد متوسط پیاز
-
1 قاشق غذاخوری دارچین
-
0.5 قاشق چایخوری فلفل سیاه
-
50 گرم کره
-
3 قاشق غذاخوری روغن
-
به مقدار لازم نمک
دستور پخت
ته چین یک پلوی بسیار لذیذ و فاخر ایرانی است. به دلیل طعم مطبوع و شکل قالبی و شیک، این غذا بسیار محبوب است و در اکثر مجالس مهمانی می توان از آن برای پذیرائی استفاده نمود. پختن ته چین نیازمند تجربه و دقت است تا خوب از آب دربیاید و وا نرود.
۱- زعفران را با آب خیسانده و می گذاریم تا دم بکشد و رنگ دهد.
۲- مرغ را پاک کرده و با پیاز و کمی زردچوبه می گذاریم بپزد. سپس استخوان های آن را می کشیم و گوشت مرغ را تکه تکه می کنیم تا به همه جای پلو به تناسب بتوانیم پخش کنیم. در آخر کمی از زعفران دم کرده و فلفل را روی گوشت مرغ می ریزییم تا رنگ و طعم بهتری داشته باشد. مرغ بعد از پختن نباید بیشتر از دو یا سه قاشق غذاخوری آب داشته باشد.
۳- زرده های تخم مرف را درون ظرف مناسبی ریخته و با ماست و زعفران و کمی نمک خوب می زنیم تا مایه صاف و یکنواختی بدست آید.
۴- برنج را که قبلاً خیسانده ایم درون آب جوش ریخته و می جوشانیم و آب کش می کنیم.
۵- دو سوم برنج را با مایه ماست و تخم مرغ اغشته می کنیم.
۶- دمرغ ها می ریزیم. درون قابلمه مناسبی که می تواند تفلون یا ظرف پیرکس باشد، روغن ریخته و نصف برنج آغشته با مایه ماست و تخم مرغ را ته قابلمه می ریزیم و صاف می کنیم.
۷- گوشت های تکه شده مرغ را بطور یکنواخت روی برنج می چینیم، بطوریکه همه جای برنج را بپوشاند. روی گوشت ها کمی دارچین می پاشیم و نصف زرشک را با یک قاشق روغن کمی تفت می دهیم و روی مرغ ها میریزیم. در صورت تمایل می توان یکی دو قاشق غذاخوری هم پیاز داغ به آن اضافه نمود.
۸- بقیه برنج را روی مرغ ها و زرشک ریخته و روی برنج را صاف می کنیم. کمی دارچین می پاشیده و مانده برنج را بطور یکنواخت روی آن ها ریخته و صاف می کنیم. می گذاریم دم بکشد. در آخر کره را آب کرده و با قاشق به همه جای ته چین بطور یکنواخت می ریزیم.
۹- ظرف مناسبی انتخاب کرده و ته چین را برمی گردانیم و روی آن را با خلال پسته و خلال بادام و زرشک و پیاز داغ تزئین می کنیم.
توضیح ۱: اگر از ظرف پیرکس استفاده می کنید باید قبلاً آن را با روغن خوب چرب کنید. و حتماً قبل از قراردادن ظرف پیرکس در فر روی آن را با فویل آلومینیم بپوشانید و چند تا سوراخ روی فویل ایجاد نمائید تا بخار از آن خارج شود.
توضیح ۲: اگر برای پخت ته چین از فر استفاده می کنید باید با حرارت ۱۸۰ درجه و حدود یک ساعت در فر بماند.
توضیح ۳: برای پخت ته چین در داخل فر ظرف پیرکس مناسب تر است.
توضیح ۴: برای اینکه برنج خمیر نشود، آن را کمتر از حد پلو معمولی می جوشانیم و کمی درشت تر بر میدارم.
توضیح ۵: می توان از پیاز داغ در این غذا صرف نظر کرد.