مواد لازم
-
4 پیمانه برنج
-
500 گرم بدون استخوان گوشت ماهیچه سردستیا گوشت مرغ 1 کیلو
-
1 پیمانه زرشک
-
1 پیمانه کشمش پلوئی
-
3 قاشق غذاخوری ادویه پلو
-
1 عدد متوسط پیاز
-
2 قاشق غذاخوری روغن
-
1 قاشق مرباخوری زردچوبه
-
به مقدار لازم نمک
دستور پخت
این نوع ادویه پلو یک پلو لذیذ و محلی آذری است. ادویه پلو را در سایر شهرها بصورت متفاوتی ممکن است که طبخ نمایند ولی این دستورالعمل مخصوص تبریز است. ادویه پلو را با گوشت و یا با مرغ می توان تهیه نمود.
۱- گوشت را با یک عدد پیاز و کمی زردچوبه تفت می دهیم و می گذاریم که بپزد. پس از پخت یاید حدود نیم پیمانه آب داشته باشد.
۲- برنج را که قبلاً خیسانده ایم، در آب جوش می ریزیم و آبکش می کنیم.
۳- ته قابلمه کمی روغن ریخته و ته دیگ سیب زمینی یا نان لواش می گذاریم.
۴- دو کفگیر برنج کف قابلمه می ریزیم. یک سوم کشمش و یک سوم زرشک را روی برنج می ریزیم، یک کفگیر برنج روی آن ها می ریزیم و یک قاشق از ادویه را روی برنج می پاشیم. سپس گوشت ها ( مرغ ها ) را روی آن چیده و باز کمی برنج و یک یک سوم زرشک و کشمش و بعد یک کفگیر یزنج و یک قاشق ادویه و به همین ترتیب تا مواد تمام شود.
۵- روی برنج دمکنی می گذاریم و می گذاریم دم بکشد. در آخر سر کره را آب کرده و با آب باقی مانده از گوشت یا مرغ مخلوط کرده و روی برنج می ریزیم.
۶- ادویه پلو را در ظرف مناسبی کشیده دورش گوشت ها را می چینیم.
توضیح ۱: اگر بجای گوست از مرغ استفاده کنیم، مرغ را به تکه های مساوی تقسیم کرده و پس از اینکه پخت، کمی زعفران به آن می زنیم تا خوش طعم و عطر شود. برای ۴ نفر نصف یک مرغ ۲ کیلوئی کافیست.
توضیح ۲: در این پلو بخاطر داشتن ادویه، از زعفران استفاده نمی کنیم. ولی اگر مایل باشید می توانید در آخر سر کمی هم زعفران آب کرده روی پلو بریزید.
توضیح ۳: اگر به جای گوشت ماهیچه بدون استخوان از گوشت با استخوان استفاده کردید، ۲ عدد ماهیچه سردست گوسفند کافیست.