مواد لازم
-
4 پیمانه برنج
-
250 گرم رشته پلوئی
-
0.5 قاشق چایخوری زعفران
-
1 عدد پیاز
-
2 قاشق غذاخوری روغن
-
50 گرم کره
دستور پخت
رشته پلو یکی از پلوهای خوشمزه با پخت آسان است. رشته پلو را به تنهائی با گوشت یا مرغ یا کوفته قلقلی می توان سرو نمود و البته با خورشت هائی چون خورشت قورمه سبزی، خورشت هویج و خورشت قیمه بسیار لذیذ و مطبوع است. همچنین می توان آن را بصورت ساده مصرف کرد یا با پیازداغ و زرشک مخلوط نمود.
۱-برنج را که از قبل خیسانده ایم درون آب جوش می ریزیم.
۳- چند جوش مانده به آبکشی، رشته ها را که حدود ۵ سانت شکسته ایم، داخل برنج می ریزیم و به آرامی یک بار هم می زنیم. دو سه جوش که زد، آبکش می کنیم.
۴- ته قابلمه یکی دو قاشق روغت ریخته و ته دیگ مناسبی گذاشته و برنج را می ریزیم و دم می کنیم.
۵- زعفران را آب کرده و می گذاریم دم بکشد تا رنگ بدهد.
۶- کره را اب کرده و در آخر پخت برنج با قاشق روی برنج می ریزیم.
۷- کمی از برنج را بر می داریم و با زعفران مخلوط می کنیم، برنج را در ظرف مناسبی کشیده و برنج زعفرامی را روی پلو می ریزیم.
۸- گوشت یا مرغ را که مجزا پخته ایم، کنار برنج می گذاریم. یا با خورشت قورمه سبزی، خورشت هویج یا خورشت قیمه سرو می کنیم.
توضیح ۱: اگر بخواهیم از پیاز سرخ کرده و زرشک استفاده کنیم، دو قاشق پیاز سرخ کرده و ۲ قاشق زرشک را که در روغن کمی تفت داده ایم، با بخش زعفرانی پلو مخلوط کرده و بعد آن را روی پلو می ریزیم.
توضیح ۲: برای اینکه زرشک براق و خوشرنگ شود، با کمی روغن، روی حرارت ملایم گذاشته و تفت می دهیم. ولی نباید زیاد تفت داد چون رنگ زرشک زود تیره می شود و سریع می سوزد.