مواد لازم
-
250 گرم نخود
-
250 گرم لوبیا چیتیلوبیا سفید یا لوبیا قرمز هم استفاده می شود.
-
250 گرم عدس
-
500 گرم رشته آشی
-
3 عدد درشت پیاز
-
500 گرم گشنیز
-
250 گرم جعفری
-
250 گرم اسفناج
-
150 گرم ترخون
-
4 قاشق غذاخوری پیاز داغ
-
2 قاشق غذاخوری سیر داغ
-
2 قاشق غذاخوری نعنا داغ
-
3 قاشق غذاخوری زردچوبه
-
به مقدار لازم نمک
-
حدود ا لیتر آب استخوان راسته گوسفند
-
1 کیلو کشک تازه
دستور پخت
آش رشته معروف ترین آش ایرانی است. یکی از آش های سنتی و خیلی خوشمزه. بعنوان پیش غذا در مهمانی ها استفاده می شود. آش رشته اگر خوب پخته شود بسیار لذیذ و دارای ارزش تغذیه ای خوبیست.
۱- نخوذ و لوبیا را یک روز قبل می خیسانیم و چند بار آب آن را عوض می کنیم.
۲- یک عدد از پیازها را برای پیاز داغ سرخ کرده و کنار می گذاریم. ۲ عدد پیاز را نگینی خرد کرده و در روغن تفت می دهیم. زردچوبه را روی پیاز تفت داده شده می ریزیم و کمی تفت می دهیم. روی پیازها آب می ریزیم و آب استخوان را هم اضافه می کنیم. سپس می گذاریم بجوش آید.
۳- نخود و لوبیا را در یک ظرف جداگانه کمی می جوشانیم و صاف می کنیم و به همراه عدس داخل آب آش ریخته و می گذاریم بپزد.
۴- سبزی ها را پاک می کنیم و می شوئیم و درشت خرد می کنیم. بغیر از ترخون که آن را جداگانه و ریز خرد می کنیم و کنار می گذاریم.
۵- حبوبات که پخته شد، سبزی را بجز ترخون داخل آش ریخته و می گذاریم کمی بپزد. سپس رشته ها را به اندازه مناسب خرد می کنیم و همراه ترخون داخل آش می ریزیم. باید توجه کرد که قابلمه حجم مناسبی داشته باشد. اگر جای آش تنگ باشد رشته ها به هم می چسبد.
۶- کشک را حدود ۱۰ دقیقه می جوشانیم و به آش اضافه می کنیم و زیر آش را خاموش می کنیم. کمی کشک کنار می گذاریم تا روی آش را با آن تزئین کنیم.
۷- آش را در ظرف مناسبی کشیده و روی آن را با کشک و پیاز داغ و سیر داغ و نعنا داغ تزئین می کنیم.
توضیح ۱: ممکن است در صورت تمایل کمی کوفته قلقلی ریز به آش اضافه نمود.
توضیح ۲: اگر ترخون تر نداشته باشیم، به اندازه یک پیمانه ترخون خشک اضافه می کنیم.
توضیح ۳: بهتر است نمک آش را بعد از اضافه کردن کشک و رشته بریزیم تا شور نشود.
توضیح ۴: وقتی حبوبات را آبکش می کنیم باید بلافاصله داخل آب بجوش آمده ریخته شود که ناپز نشود.