مواد لازم
-
500 گرم گشنیز
-
250 گرم جعفری
-
250 گرم اسفناج
-
1 پیمانه ترخون
-
2 پیمانه عدس
-
2 پیمانه برنج آشی
-
1 عدد درشت پیاز
-
1 قاشق مرباخوری زردچوبه
-
1 لیتر آب گوشت
-
3 قاشق غذاخوری روغن
-
به مقدار لازم نمک
-
2 قاشق غذاخوری پیاز داغ
-
2 قاشق غذاخوری سیر داغ
-
2 قاشق غذاخوری نعنا داغ
دستور پخت
آش ماست یکی از آش های خوشمزه و مغذی است. پخت آن آسان است. یک غذای ساده است و برای روزهای سرد زمستان غذای مناسبی محسوب می شود. بعنوان یک غذای رژیمی می توان آن را استفاده نمود. دارای طعمی مطبوع است و پر از ویتامین است.
۱- پیاز را با دو سه قاشق روغن و زردچوبه کمی تفت می دهیم.
۲- عدس و برنج آشی را شسته و روی پیاز می ریزیم و می گذاریم که با هم بپزند.
۳- سبزی ها را پاک می کنیم و می شوئیم و خرد می کنیم.
۴- پس از اینکه عدس به حد کافی پخت، سبزی ها را اضافه می کنیم و آب گوشت یا آب مرغ را هم می ریزیم و خوب هم می زنیم و درب قابلمه را می گذاریم و حرارت را کم می کنیم تا خوب بپزد و جا بیفتد. گاهی آش را هم می زنیم تا ته نگیرد.
۵- آش که خوب جا افتاده شد. ترخون و نمک را اضافه می کنیم و می گذاریم باز کمی بجوشد. اجاق را خاموش می کنیم و می گذاریم یک ربع بماند.
۶- ماست را می زنیم تا صاف و یک دست شود.
۷- آش را درون ظرف مناسبی کشیده و ماست را با آن مخلوط می کنیم و هم می زنیم.
۸- در صورت تمایل روی آش را با پیاز داغ و سیر داغ و نعنا داغ تزئین می کنیم.
توضیح ۱: اگر داخل آش چند ساقه سیر تازه خرد کرده و بگذاریم بپزد، خوشمزه تر خواهد بود.