مواد لازم
-
4 پیمانه برنج
-
400 گرم گوشت چرخ کرده
-
1 عدد درشت پیاز
-
500 گرم گوجه فرنگی
-
50 گرم کره
-
1 قاشق مربا خوری فلفل سیاه
-
1 قاشق غذاخوری زیره سیاه
-
به مقدار لازم نمک
دستور پخت
استانبولی پلو از پلوهای رایج و خوشمزه است که پخت آن آسان و سریع است. این پلو بخاطز سادگی آن، معمولاً با هر نوع ذائقه ای سازگار است و خیلی از افراد طعم آن را می پسندند. در اینجا یک نوع پخت این پلو که خیلی خوشمزه تر است توضیح داده می شود.
۱- پیاز را حلقه حلقه کرده و با روغن یا کره کمی تفت می دهیم، سبک که شد گوشت چرخ کرده را به آن اضافه کرده و نمک و فلفل و زیره را نیز می افزائیم و تفت می دهیم تا آب گوشت کشیده شود.
۲- گوجه فرنگی ها را رنده کرده و روی گوشت می ریزیم. کی گذاریم باهم بپزند تا آب آن ها کشیده شده و به روغن بیافتند.
۳- برنج را شسته و با آب کافی روی مایه گوشتی ریخته و نمک آن را اندازه کرده و می گذاریم تا بجوشد و آب آن بخار شود.
۴- در یک قابلمه مناسب ته دیگ نان لواس و یا سیب زمینی انداخته و برنج را که آب خود را کشیده است، روی ته دیگ ریخته و می گذاریم دم بکشد.
توضیح ۱: استانبولی پلو را می توان با ادویه پلوئی هم تهیه نمود ولی ترکیب زیره و فلفل برای این پلو بسیار خوشمزه تر و مطبوع تر است.
توضیح ۲: بخاطر داشتن آب گوجه فرنگی معمولاً از ته دیگ استفاده می شود تا برنج ته نگیرد.
توضیح ۳: اگر تمایل داشته باشید که رنگ برنج سرخ تر باشد، می توانید هنگام تفت دادن گوشت ۲ قاشق غذاخوری رب نیز اضافه نمائید.