مواد لازم
-
500 گرم بدون استخوان گوشت سردستیا 750 گرم با استخوان
-
1 کیلو اسفناج
-
500 گرم تره
-
250 گرم آلو خشک
-
2 عدد متوسط پیاز
-
1 قاشق مرباخوری زردچوبه
-
1 قاشق چایخوری فلفل
-
به مقدار لازم نمک
-
به مقدار لازم روغن
-
به مقدار لازم آبغورهیا آبلیمو
دستور پخت
خورشت آلواسفناج بسیار خوشمزه و لذیذ و علاوه بر این بسیار نافع و از نظر ارزش تغزیه ای غنی می باشد. افرادی که تمایلی به مصرف گوشت ندارند می توانند این خورشت را بدون گوشت تهیه نمایند.
۱- تره و اسفناج را پاک کرده و شسته و تره را ریز و اسفناج را کمی درشت تر از آن خرد می کنیم.
۲- گوشت را با یک پیاز کمی تفت می دهیم و زرد چوبه به آن اضافه کرده و با دو سه لیوان آب می گذاریم در حرارت ملایم بپزد.
۳- یکی از پیازها را با کمی روغن تفت می دهیم و سبزی ها را روی آن میریزیم و تفت می دهیم و می گذاریم تا سبزی آبش را بکشد و به روغن بیفتد.
۴- آلوها را کمی می خیسانیم و می شوئیم و با سبزی و نمک و فلفل داخل گوشت که پخته شده است میریزیم. آبلیمو یا آبغمره را هم اضافه می کنیم. می گذاریم با حرارت ملایم جا بیفتد.
توضیح ۱: ممکن است در صورت تمایل کمی پودر لیمو عمانی هم به این خورشت اضافه کنیم. در این صورت پوست و دانه لیمو ها را جدا کرده و داخل خورشت می ریزیم.
توضیح ۲: اگر تره داخل خورشت نریزیم اسفناج را ۱٫۵ کیلو می ریزیم. ولی با تره خوشمزه تر است.