مواد لازم
-
500 گرم گوشت گردن گوسفندبا استخوان 750 گرم
-
1 کیلو ماست چکیده
-
1 قاشق چایخوری زعفرانسابیده
-
1 عدد متوسط پیاز
-
1 قاشق غذاخوری خلال بادام
-
1 قاشق غذاخوری خلال پسته
-
2 قاشق غذاخوری زرشک
-
1 قاشق مرباخوری زردچوبه
-
1 قاشق مرباخوری فلفل
-
به مقدار کافی نمک
-
2 قاشق غذاخوری شکر
دستور پخت
خورش ماست یکی از عذاهای خوشمزه و پر طرفدار ایرانی است که اصالتاً متعلق به شهر اصفهان است. در اکثر مجالس در اصفهان این غذا سرو می شود. جالب است بدانید که این خورشت اصیل ایرانی تنها خورشتی است که به صورت دسر هم سرو می شود. این خورشت را هم با مرغ و هم با گوشت می توان طبخ کرد.
۱- گوشت را با پیاز و زردچوبه می گذاریم بپزد. پس از پخت باید حدود ۱ لیوان آب داشته باشد.
۲- پس از اینکه گوشت خوب پخت آن را از آبش خارج می کنیم و استخوان هایش را با دقت جدا کرده و گوشت را آنقدر می کوبیم که سفید و کشدار شود.
۳- آب گوشت را صاف کرده با ماست مخلوط می کنیم و ۲ قاشق شکر و فلفل و نمک آن را اضافه می کنیم و خوب مخلوط می کنیم و می گذاریم با حرارت ملایم تا حباب بزند. (ماست نباید بجوشد). می توان از شکر صرف نظر کرد.
۴- پس از اینکه ماست نزدیک جوشیدن شد، گوشت کوبیده شده را با یک قاشق زرشک و زعفران به آن اضافه کرده و خوب مخلوط می کنیم تا یکدست شود.
۵- مواد را داخل ظرف مناسبی ریخته با خلال بادام و پسته و زرشک تزئین می کنیم.
توضیح ۱: خورشت ماست نباید خیلی آبکی باشد. غلظت آن باید تقریباً مثل ماست چکیده باشد.
توضیح ۲: اگر خورشت ماست را شیرین تر دوست داشته باشید مقدار شکر آن را افزایش دهید.