مواد لازم
-
1 کیلو کرفس
-
400 گرم گوشت سردستیا گوشت گوساله یا مرغ
-
6 عدد لیمو عمانی
-
1 پیمانه خرد شده نعنا
-
2 پیمانه خرد شده جعفری
-
1 پیمانه لوبیا چیتییا لوبیا قرمز
-
2 عدد متوسط پیاز
-
1 قاشق مرباخوری زردچوبه
-
کمی فلفل
-
به مقدار کافی نمک
-
2-3 قاشق غذاخوری روغن
دستور پخت
خورشت کرفس یکی از خورشت های خوشمزه است. همچنین از نظر ارزش تغذیه ای خیلی غنی و پربار است. و افرادی که دوست ندارند گوشت بخورند، می توانند این خورشت را با لوبیا و بدون گوشت تهیه نمایند.
۱- گوشت را با پیاز و زردچوبه کمی تفت میدهیم و می گذاریم بپزد. بعد از پخت باید حدود ۱ لیوان آب داشته باشد.
۲- ۴ عدد از لیمو عمانی ها را خرد کرده و دانه و پوست آن را جدا می کنیم و داخل گوشت می ریزیم.
۳- در صورتی که بخواهیم لوبیا داخل خورشت بریزیم، لوبیاها را می پزیم.
۴- ساقه های کرفس را جدا می کنیم، ساقه های ضخیم را کنار می گذاریم، ساقه های لطیف کرفس را می شوئیم و برگ هایش را جدا می کنیم و خلال می کنیم.
۵- پیاز را نازک خلال می کنیم و خلال کرفس را روی آن می ریزیم و با پیاز تفت می دهیم.
۶- برگ های لطیف کرفس را با جعفری ساتوری می کنیم. داخل کرفس که تفت داده ایم می ریزیم و کمی تفت می دهیم. در آخر نعنا را اضافه می کنیم. حدود ۱ لیوان اب می ریزیم و می گذاریم بپزد.
۷- گوشت و کرفس و لوبیا پخته را داخل یک قابلمه مناسب ریخته، ۲ عدد لیمو عمانی را سوراخ کرده و یا از وسط نصف می کنیم و دانه هایش را در می آوریم و داخل آن ریخته و فلفل و نمکش را اندازه می کنیم و می گذاریم با هم حدود نیم ساعت بپزد و جا بیفتد.
۸- در صورتی که بخواهیم کمی ترش تر باشد مقداری آبغوره اضافه می کنیم.
توضیح ۱: این خورشت را معمولاً بدون لوبیا درست می کنیم ولی اگر دوست داشته باشید می توانید لوبیا را اضافه کنید.
توضیح ۲: همچنین می توان این خورشت را بدون نعنا و جعفری پخت. در آن صورت فقط برگهای خود کرفس را خرد کرده و داخل آن می ریزیم.