مواد لازم
-
1 کیلو کنگر
-
400 گرم گوشت ماهیچه سردست
-
12 عدد آلو بخارائی
-
2 عدد کتوسط پیاز
-
0.5 قاشق چایخوری زعفران
-
1 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
-
ا پیمانه غوره ریزیا 0.5 پیمانه ابغوره
-
2 قاشق غذاخوری روغن
-
به مقدار لازم نمک
دستور پخت
کنگر یکی از نوبرانه های فصل بهار است. همیشه در اواخر فروردین ماه به بازار می آید و حدود یک ماه در بازار است. می توان آن را به صورت بخار پز شده در فریزر نگهداری کرده و در تمام طول سال از آن استفاده نمود. خورشت کنگر به چندین روش تهیه می شود که در اینجا یک نوع آن که با آلو درست می شود، تقدیم حضورتان می گردد.
۱- کنگر ها را پاک می کنیم و به خلال های حدود پنج سانت خرد می کنیم. برای پاک کردن کنگر باید از دستکش استفاده نمود. چون تیغ های تیزی دارد. تیغ های کنگر را کاملاً جدا می کنیم. ولی تیغ هایی را که نرم و کرک مانند است می توان پخت. کنگر ها را پس از پاک کردن ابتدا می شوئیم و سپس خرد می کنیم.
۲- پیاز را خلال کرده و با روغن کمی تفت می دهیم تا طلائی شود.
۳- کنگرهای خرد شده را روی پیاز می ریزیم و کمی تفت می دهیم و حدود یک لیوان اب می ریزیم و می گذاریم با حرارت ملایم بپزد. پس از پخت نباید آب داشته باشد.
۴- گوشت را با پیاز کمی تفت می دهیم و می گذاریم بپزد. پس از پخت باید حدود یک لیوان اب داته باشد.
۵- آلوها را می شوئیم و با گوشت و کنگر که پخته است داخل یک قابلمه مناسب می ریزیم و غوره ها را اضافه می کنیم. نمک خورشت را اندازه می کنیم. رب را با اب گوشت مخلوط کرده و روی خورشت ریخته و می گذاریم با حرارت کم جا بیفتد و آلوها هم پخته شود. اگر از غوره استفاده نکنیم آبغوره را با آب گوشت و رب مخلوط کرده و داخل خورشت می ریزیم.
۶- در آخر زعفران را اضافه کرده و یکی دو جوش که زد زیر خورشت را خاموش می کنیم.