مواد لازم
-
1 کیلو کنگر
-
1 کیلو مرغ
-
2 عدد متوسط پیاز
-
8 عدد لیمو عمانی
-
1 پیمانه نعناء خشک
-
1 قاشق چایخوری فلفل سیاه
-
2 قاشق غذاخوری روغن
-
به مقدار لازم نمک
دستور پخت
خورشت کنگر از خورشت های خوشمزه و اصیل ایرانی است و همانطور که گفته شد به طرق مختلف می توان آن را تهیه کرد. در اینچا طرز تهیه این خورشت لذیذ و مقوی را با مرغ ارائه می دهیم. خورشت کنگر با مرغ را به دو روش می توان تهیه کرد با رب گوجه فرنگی ( مثل خورشت کنگر با گوشت) و با نعنا و لیمو عمانی. این دستورالعمل پخت خورشت کنگر با نعنا و لیمو عمانی می باشد.
۱- مرغ را تکه کرده و با یک عدد پیاز می گذاریم بپزد. وقتی پخت باید حدود یک لیوان آب داشته باشد.
۲- کنگر ها را پاک کرده و تیغ های آن را می گیریم. می شوئیم و به صورت خلال های پنج سانتی برش می دهیم.
۳- پیاز را خلال رده و با دو قاشق غذاخوری روغن تفت می دهیم. وقتی طلائی شد، کنگرهای شسته شده را اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم . یک لیوان آب می ریزیم و با حرارت ملایم می گذاریم بپزد.
۴- مغز لیموعمانی ها را در می آوریم. برای اینکه خورشت تلخ نشود همه لیمو عمانی ها را با پوست داخل خورشت نمی ریزیم. فقط دو عدد از لیمو ها را بصورت درسته داخل خورشت می ریزیم.
۵- کنگر و مرغ که پخت ان ها را کنار یکدیگر می ریزیم و مغز لیمو عمانی ها را باضافه ۲ عدد لیمو عمانی درسته و نمک روی آن ها می ریزیم و نعنا خشک را در کف دست می سابیم و روی آنها ریخته و فلفل سیاه را اضافه می کنیم و می گذاریم با حرارت ملایم بپزد تا جا بیفتد.
توضیح ۱: می توان کمی جعفری خرد شده هم به این خورشت اضافه نمود.