مواد لازم
-
2 کیلو مرغ1 عدد
-
300 گرم گردو خرد شده
-
1 عدد متوسط پیاز
-
1 قاشق غذاخوری زردچوبه
-
2 پیمانه رب انار
-
2 قاشق غذاخوری روغن
-
کمی نمک
-
0.5 پیمانه سرکه سیب
-
به مقدار کافی شکر
دستور پخت
فسنجان یک غذای فاخر و بسیار لذیذ است. این غذا را ممکن است با مرغ، بوقلمون و یا گوشت درست کرد. پخت فسنجان نیاز به قدری تجربه و دقت دارد. این غذا را باید چند بار بپزید تا لم آن به دستتان بیاید.
۱- مرغ را پاک کرده و تکه می کنیم.
۲- گردو را چرخ می کنیم یا آنقدر می کوبیم تا کاملا خرد شده و دانه درشت نداشته باشد.
۳- یک عدد پیاز متوسط را نگینی خرد می کنیم و با دو سه قاشق روغن تفت می دهیم تا طلایی شود. سپس زردچوبه را اضافه می کنیم و هم می زنیم.
۴- گردو را روی پیاز سلایی شده ریخته و مرتب هم می زنیم تا نسوزد. کمی که گردو تفت خورد، روی آن آب جوش اضافه می کنیم.
۵- مرغ های تکه شده را توی مایه گردی ریخته و می گذاریم با حرارت ملایم بپزد. کمی نمک اضافه می کنیم.
۶- پس از پخت استخوان های ذرشت مرغ را می کشیم و رب انار را اضافه می کنیم.
۷- می گذاریم آنقدر با حرارت ملایم بجوشد تا جا بیفتد. غلظت سس فسنجان باید در حد ماست زده شده باشد و نباید زیاد آبکی باشد. همچنین نباید بگذاریم ته بگیرد.
۸- در آخر نیم پیمانه سرکه سیب اضافه می کنیم.
توضیح ۱: بعضی افراد فسنجان را شیرین دوست دارند، در این صورت یکی دو قاشق شکر اضافه می کنیم.
توضیح ۲: طعم فسنجان به رب انار بستگی دارد، بنابراین هنگام خرید رب انار دقت می کنیم که ترش یا شیرین است.