مواد لازم
-
0.5 کیلو گوشت چرخ کرده
-
250 گرم گردو
-
2 پیمانه رب انار
-
2 عدد متوسط پیاز
-
1 قاشق غذاخوری زردچوبه
-
کمی نمک
-
2 قاشق غذاخوری روغن
-
0.5 پیمانه سرکه سیب
دستور پخت
فسنجان یک غذای فاخر و بسیار لذیذ است. این غذا را ممکن است با مرغ، بوقلمون و یا گوشت درست کرد. پخت فسنجان نیاز به قدری تجربه و دقت دارد. این غذا را باید چند بار بپزید تا لم آن به دستتان بیاید.
۱- گوشت را با پیاز رنده شده که آب آن را گرفته ایم و نمک و فلفل خوب ورز میدهیم. از گوشت به اندازه یک گردو برمی داریم و کوفته قلقلی درست می کنیم و درون روغن می اندازیم و تفت میدهیم. این کار به این دلیل است که هنگام پخت وا نرود.
۲- گردو را چرخ می کنیم یا آنقدر می کوبیم تا کاملا خرد شده و دانه درشت نداشته باشد.
۳- یک عدد پیاز متوسط را نگینی خرد می کنیم و با دو سه قاشق روغن تفت می دهیم تا طلایی شود. سپس زردچوبه را اضافه می کنیم و هم می زنیم.
۴- گردو را روی پیاز سلایی شده ریخته و مرتب هم می زنیم تا نسوزد. کمی که گردو تفت خورد، روی آن آب جوش اضافه می کنیم. و می گذاریم با حرارت ملایم بجوشد.
۵- وفته قلقلی ها را توی مایه گردو ریخته و می گذاریم با حرارت ملایم بپزد. تا جا بیفتد.
۶- رب انار را اضافه می کنیم.
۷- می گذاریم آنقدر با حرارت ملایم بجوشد تا جا بیفتد. غلظت سس فسنجان باید در حد ماست زده شده باشد و نباید زیاد آبکی باشد. همچنین نباید بگذاریم ته بگیرد.
۸- در آخر نیم پیمانه سرکه سیب اضافه می کنیم.
توضیح ۱: بعضی افراد فسنجان را شیرین دوست دارند، در این صورت یکی دو قاشق شکر اضافه می کنیم.
توضیح ۲: طعم فسنجان به رب انار بستگی دارد، بنابراین هنگام خرید رب انار دقت می کنیم که ترش یا شیرین است.