مواد لازم
-
1 کیلو بادمجان8 عدد
-
400 گرم گوشت قیمه
-
2 عدد متوسط پیاز
-
1.5 پیمانه لپه
-
1 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
-
به مقدار کافی نمک
-
2 قاشق غذاخوری روغن
-
4 عدد لیمو عمانی
دستور پخت
خورشت قیمه بادمجان خوش طعم و لذیذ است و با پلو یک غذای مناسب محسوب می شود. پخت آن آسان است و ارزش تغذیه ای خوبی دارد.
۱- بادمجان ها را پوست می کنیم و نمک می زنیم یا در آب نمک می اندازیم می گذاریم یک ساعت بماند. سپس شسته و با دستمال خشک می کنیم و فشار می دهیم تا آب اضافی آن گرفته شود و در روغن سرخ می کنیم. برای اینکه روغن اضافی جذب نکند هنگام سرخ کردن درب قابلمه را باید گذاشت.
۲- گوشت را با پیاز کمی تفت می دهیم و میگذاریم بپزد. بعد از پخت باید ا لیوان آب داشته باشد.
۳- لیمو عمانی ها را خرد می کنیم و پوست و تخم آن را درمی آوریم و داخل گوشت می ریزیم تا با گوشت بپزد و طعم دهد.
۴- لپه را پخته و آب کش می کنیم. لپه نباید خیلی زیاد پخته شود چون داخل خورشت وا می رود.
۵- داخل قابلمه دو قاشق روغن می ریزیم و پیاز را نازک خلال می کنیم و با حرارت ملایم می گزاریم تفت بخورد تا طلایی شود. سپس رب را روی پیاز می ریزیم و مخلوط می کنیم و یک تفت می دهیم. در آخر لپه پخته شده را اضافه می کنیم و با رب و پیاز تفت می دهیم.
۶- گوشت و بادمجان ها را به مخلوط لپه اضافه می کنیم. می گذاریم با حرارت ملایم با آب گوشت نیم ساعت بجوشد تا جا بیفتد. در آخر مقداری آبغوره یا آبلیمو – بستگی به ذائقه دارد – اضافه می کنیم و نمک آن را کنترل می کنیم. اگر طعم ترش دوست نداشته باشید می توان از آبغوره یا آبلیمو صرف نظر کرد.