مواد لازم
-
3 پیمانه برنج
-
300 گرم گوشت گوسالهگوشت گوسفند بدون استخوان هم می شود
-
1 عدد متوسط پیاز
-
نصف قاشق مرباخوری زعفرانسائیده شده
-
نیم پیمانه زرشکدر صورت تمایل می توانید بیشتر استفاده کنید
-
یک پیمانه خلال پسته
-
یک پیمانه خلال بادام
-
یک قاشق چایخوری هل
-
یک قاشق چایخوری دارچین
-
یک قاشق مرباخوری زردچوبه
-
یک قاشق غذاخوری روغن
-
25 گرم کره
-
یک قاشق سوپخوری رنده پوست پرتقال
-
به مقدار لازم نمک
-
یک قاشق سوپخوری رب گوجه فرنگی
دستور پخت
۱- برنج را چند ساعت با نمک سنگ می خیسانیم.
۲- گوشت ها را تکه تکه می کنیم و با پیاز و کمی نمک تفت میدهیم و آب جوش اضافه می کنیم و می گذاریم بپزد. وقتی کمی مانده که کاملا پخته شود، کمی پیاز داغ و رب گوجه فرنگی و دارچین و هل و زردچوبه و رنده پوست پرتقال و زعفران و کمی زرشک و کمی خلال پسته و بادام اضافه می کنیم و می گذاریم مجدداً بپزد تا جا بیفتد. در آخر باید حدود نیم لیوان آب داشته باشد که همان سس گوشت محسوب می شود.
۳- برنج را آبکش می کنیم و می گذاریم دم بکشد.
۴- وقتی برنج دم کشید، زعفران را که قبلاً سابیده و خیسانده ایم با مقداری از برنج مخلوط می کنیم.
۵- مقداری از برنج را داخل یک دیس مناسب می ریزیم. مایه گوشتی را وسط برنج می ریزیم، سپس بقیه برنج را روی آن می ریزیم و در آخر با برنج زعفرانی و خلال پسته و خلال بادام و زرشک روی برنج را تزئین می کنیم. ممکن است که بخواهیم گوشت را دور برنج یا کنار آن در دیس بکشیم و مخلوط نکنیم یا در یک ظرف مجزا سرو نمائیم.
۶- در صورت تمایل در آخر روی برنج کره آب شده می دهیم. اگر بخواهیم برنج خشک تر باشد از کره استفاده نمی کنیم.
توضیح ۱- اگر زعفران را با یخ بخیسانیم رنگ بیشتری می دهد.
توضیح ۲- برای اینکه برنج با کیفیت باشد، هنگام خیساندن نمک را کمی بیشتر میگذاریم.
توضیح ۳- این پلو از غذاهای محلی قزوین می باشد.