مواد لازم
-
250 گرم گوشت چرخ کرده
-
1 عدد درشت پیاز
-
0.5 پیمانه برنج
-
1 عدد تخم مرغ
-
ا قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
-
2 قاشق سوپخوری مرزهخرد شده
-
2 قاشق غذاخوری ترخون
-
1 قاشق مرباخوری زردچوبه
-
1 قاشق چایخوری فلفل
-
به مقدار کافی نمک
-
2 قاشق غذاخوری آرد نخودچی
-
به مقدار کافی روغن
دستور پخت
کوفته ریزه یک غذای ساده و خیلی لذیذ است که به سهولت می توان آن را در مدت زمان کوتاهی آماده نمود. از این غذا به عنوان پیش غذا هم می شود استفاده کرد.
۱- پیاز را ریز و نگینی خرد می کنیم و در روغن تفت می دهیم. در آخر کمی زردچوبه به آن اضافه می کنیم و یک تفت دیگر می دهیم. سپس روغن اضافی را برمی داریم.
۲- برنج را با یک پیمانه آب می گذاریم بپزد. برنج نباید زیاد پخته شود. باید کم پخت باشد. می گذاریم سرد شود.
۳- گوشت و برنج و سبزی ها و پیازذاغ را باهم مخلوط کرده و آرد نخودچی و فلفل و نمک و زردچوبه و تخم مرغ را روی آن می ریزیم و خوب ورز می دهیم.
۴- از مایه کوفته به اندازه گردو بر می داریم و گرد می کنیم و کوفته ها را درون روغن کمی تفت می دهیم.
۵- بعد از اینکه کوفته ها تفت خورد، رب گوجه را با ۲ لیوان آب رقیق کرده و روی کوفته ها اضافه می کنیم و می گذاریم حدود ۲۰ دقیقه با حرارت ملایم بپزد.
۶- کوفته ها را درون ظرف مناسبی کشیده و سس آن را رویش می ریزیم و سرو می کنیم.
توضیح ۱- در این نوع کوفته می توان برنج را حذف نمود.
توضیح ۲- در صورت تمایل می توان دو عدد سیب زمینی را درون آب کوفته خرد کرد و در کنار کوفته ها سرو نمود.
توضیح ۳- همچنین از کمی زرشک می توان استفاده کرد و درون سس کوفته ریخت.