مواد لازم
-
500 گرم گوشت چرخ کرده
-
1 پیمانه برنج
-
1 عدد درشت پیاز
-
2 عدد تخم مرغ
-
2 قاشق غذاخوری پر آرد نخودچی
-
1 قاشق مرباخوری فلفل
-
1 قاشق مرباخوری زردچوبه
-
4 قاشق غذاخوری پیازداغ
-
6 قاشق غذاخوری ماست چکیده
-
4 حبه سیر
-
نیم پیمانه ترخونخرد شده
-
نیم پیمانه مرزهخرد شده
دستور پخت
کوفته ریزه با سس ماست یک غذای بسیار خوشمزه است. در مهمانی ها به عنوان پیش غذا می توان آن را سرو نمود.
۱- پیاز را ریز و نگینی خرد می کنیم و در روغن تفت می دهیم. در آخر کمی زردچوبه به آن اضافه می کنیم و یک تفت می دهیم. سپس روغن اضافی را برمی داریم.
۲- برنج را با یک پیمانه آب می گذاریم بپزد. برنج نباید زیاد پخته شود. باید کم پخت باشد. می گذاریم سرد شود.
۳- گوشت و برنج و سبزی ها و پیازذاغ را باهم مخلوط کرده و آرد نخودچی و فلفل و نمک و زردچوبه و تخم مرغ را روی آن می ریزیم و خوب ورز می دهیم.
۴- سیرها را ریز رنده می کنیم و با یکی دو قاشق روغن کمی تفت میدهیم.
۵- از مایه کوفته به اندازه گردو بر می داریم و گرد می کنیم و کوفته ها را درون روغن کمی تفت می دهیم.
۶- بعد از اینکه کوفته ها تفت خورد کمی آب اضافه می کنیم و می گذاریم حدود ۲۰ دقیقه با حرارت ملایم بپزد.
۷- ماست را می زنیم و کمی از آب کوفته را روی آن می ریزیم و رقیق می کنیم تا یکدست شود. ماست رقیق شده را روی کوفته ها می ریزیم. می گذاریم با حرارت ملایم جوش بخورد تا جا بیفتد.
۸- کوفته ها را درون ظرف مناسبی کشیده و سس آن را رویش می ریزیم و سرو می کنیم.