مواد لازم
-
1 کیلو گوشت سردست
-
500 گرم گشنیز
-
250 گرم جعفری
-
250 گرم اسفناج
-
250 گرم تره
-
100 گرم ترخون
-
200 گرم نخود
-
200 گرم لوبیا سفید
-
200 گرم عدس
-
200 گرم ماش
-
200 گرم برنج آشی
-
200 گرم بلغور گندم
-
3 قاشق غذاخوری زردچوبه
-
1 قاشق مرباخوری فلفل
-
3 عدد بزرگ پیاز
-
2 قاشق غذاخوری پیاز داغ
-
2 قاشق غذاخوری نعنا داغ
-
1 قاشق غذاخوری سیر داغ
-
به مقدار لازم نمک
-
به مقدار لازم روغن
دستور پخت
آش شله قلمکار یکی از معروفترین آش های خوشمزه و سنتی است.این آش برای نخستین بار به دستور ناصرالدین شاه همراه با آداب و تشریفات ویژهای پخته و میان مردم و درباریان پخش میشد. چون این آش ترکیب نامناسبی از غالب مأکولات و خوردنیها بودکه در این آش وجود دارد نام شله قلمکار به خود گرفته است.ارزش تغذیه ای خوبی دارد و برای مهمانی ها می توان به عنوان پیش غذا آن را پخت. آش شله قلمکار را با کشک هم می توان خورد، ولی در اصل این آش افزوده ای مانند کشک و دوغ و ماست ندارد.
۱- حبوبات را بغیر از عدس و ماش یک رئز قبل می خیسانیم و چند بار آب آن را عوض می کنیم.
۲- گوشت را با نصف یک پیاز و آب می گذاریم خوب بپزد.
۳- پیازها را نگینی خرد کرده و با روغن تفت می دهیم و در آخر به آن زردچوبه را افزوده و باز کمی تفت می دهیم و روی آن ها آب ریخته می گذاریم که به جوش بیاید.
۴- نخود و لوبیا را که خیسانده ایم با کمی آب می جوشانیم و آبکشی کرده و بلافاصله داخل آب آش که در حال جوش است می ریزیم. ماش و عدس را هم داخل آش می ریزیم. عدس که پخت، برنج و بلغور را اضافه می کنیم و می گذاریم تا خوب بپزند.
۵- گوشت را که پخته است از آب آن خارج می کنیم. آب گوشت را داخل آش می ریزیم و گوشت را می کوبیم تا کاملاً له شود و بعد از پختن حبوبات داخل آش میریزیم.
۶- سبزیجات را که قبلاً آماده کرده ایم بغیر از ترخون داخل آش می ریزیم و خوب هم می زنیم تا کاملاً مخلوط شود. سبزی ها که پخت ترخون را اضافه می کنیم.
۷- آش را مرتب هم می زنیم تا ته نگیرد.
۸- نمک و فلفل آش را اضافه می کنیم و زیر آش را خاموش می کنیم.
۹- آش را داخل ظرف مناسبی کشیده و روی آن را با سیر داغ و پیاز داغ و نعنا داغ تزئین می کنیم.